Elämäkerta

Elämäkerta

Olen taiteilija ja kasvattaja, joka työskentelee kuvan, musiikin ja kielen parissa. Taidekasvatuksen saralla olen kiinnostunut erityisesti museopedagogiikasta sekä nykytaiteesta ja queer-tutkimuksesta.

Osaamiseni ei rajoitu akateemiseen maailmaan: olen osallistunut lukuisiin teatteri- ja tanssiprojekteihin Portugalin kulttuurikentällä, toimien graafisena suunnittelijana, säveltäjänä ja kääntäjänä.

Olen vahvasti kiinnostunut luonnosta ja kulttuureista. Vartuin luonnon keskellä pienessä Ihoden kylässä, mutta isäni työn vuoksi vietin osan lapsuudestani myös ulkomailla, kuten Mumbaissa, Intiassa. Olen intohimoinen ympäristön ja eläinten hyvinvoinnista ja sisällytän näitä teemoja pedagogiseen työhöni.

Koulutus

Valmistuin taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2022. Maisterin opinnäytteeni tutki homokulttuurin ja elokuvien välistä suhdetta. Keskeiset akateemiset kiinnostuksen kohteeni ovat elokuva, nykytaide, museopedagogiikka ja queer-tutkimus.

Pedagogiikka

Olen opettanut useiden vuosien ajan taidepohjaisia tekniikoita, kuten sarjakuvaa ja stop motion -animaatiota. Minulla on kokemusta kasvatuksellisesta työstä gallerioissa, näyttelyissä ja museoissa. Tällä hetkellä työskentelen Espoon modernin taiteen museossa, missä voin hyödyntää asiantuntemustani ja kiinnostustani taiteeseen ja luontoon pedagogisen työn kautta.

Yhteistyöt

Luova osaamiseni ulottuu erilaisiin yhteistyöprojekteihin. Vuodesta 2018 lähtien olen työskennellyt graafisena suunnittelijana, säveltäjänä ja kääntäjänä noin kahdessakymmenessä projektissa Portugalin teatterin ja tanssitaiteen kentällä. Projektien tiimoilta olen vieraillut useassa taidemuseossa ja teatterissa ympäri Portugalia. Esittelen näitä yhteistöitä portfoliossani ja projektit-osiossa.

Tiedot koulutuksestani ja työkokemuksestani löydät myös ansioluettelostani.

Työn ulkopuolella

Ympäristön hyvinvointi ja luonto ovat minulle tärkeitä arvoja. Luonto on läsnä kaikkialla, jopa kaupungissa, ja pidän kasvien, eläinten ja vuodenaikojen tarkkailua merkityksellisenä. Vietän aikaani eläinten parissa aina kun siihen on mahdollisuus. Olen kiinnostunut myös eurooppalaisesta historiasta ja kulttuureista, erityisesti kielten ja keittiön näkökulmasta. Tällä hetkellä syvennyn romaanisiin kieliin, kuten portugali, espanja ja italia sekä äidinkieleni uralilaisiin juuriin, opiskellen viroa ja unkaria.