O Melhor do Mundo

2021 • Tanssiesitys | Tarina eläimistä ja yhteisöllisyydestä 4–8-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen.

O Melhor do Mundo

O Melhor do Mundo ("parasta maailmassa") on Ballet Contemporâneo do Norten tanssiesitys 4–8-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen. Esitys kertoo yhdestä päivästä harvinaisen eläimen elämässä eläimen, jota ei koskaan ennen nähty. Sen seuraan liittyy muita harvinaisia ​​eläimiä, joista jokainen kuuluu lajiin, jolla on vain yksi edustaja. Lajin käsite ei ole enää hyödyllinen: absoluuttisia harvinaisuuksia, ei tiedettä, vain kokemus. Esiintymislavalla puuhastelee viisas eläimien kollektiivi, joka auttaa, välittää ja korjaa, elää, tekee, tarjoaa, pyytämättä mitään vastineeksi! Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta, ne melkein sanovat. O Melhor do Mundo on tarina eläimistä, jotka ovat ihmisiä tai ihmisistä, jotka voisivat olla hieman enemmän kuin eläimet.

O Melhor do Mundo -juliste. Design: Jani Nummela

Fernando Pessoan Liberdade-runon mukaan nimetty esitys kommentoi modernia kiireellistä maailmaa. Se on reaktio monimutkaisiin poliittisiin, sosiaalisiin ja terveydellisiin kriiseihin, jotka vaikuttavat tämän päivän maailmaan: (dis)informaatioteknologian hallitsematon kehitys, totalitaaristen ideologioiden huolestuttava ilmaantuminen, ekokatastrofit. Esityksen tekijät haluavat pohtia, kuinka taide voi toimia liikkeellepanevana voimana oikeudenmukaisempien, empaattisempien ja osallistavampien suhdejärjestelmien rakentamisessa. Tässä kehyksessä eläin tai ei-ihminen ei ole metafora, vaan malli ystävyydestä, keskinäisestä riippuvuudesta ja välittämisestä. Se on suuri opetus lapsille tänään ja huomenna: emme ole mitään yksin. Osallistava O Melhor do Mundo ehdottaa ekologiaan perustuvaa didaktista asennetta, joka asettaa Eläimen keskiöön ikuisessa keskustelussa ihmisyydestä.

Esitys sai ensi-iltansa 1. kesäkuuta Cineteatro António Lamosossa.

🦫
Suunnittelin ja kuvitin O Melhor do Mundo -esitykseen kaksipuolisen julisteen, joka jaetaan katsojille kotiin vietäväksi. Julisteen kääntöpuolella on piirrokset ja kuvaukset sekä esityksen eläinhahmoista että työryhmästä eläiminä.
Kuva: Cineteatro António Lamoso

Galleria


O Melhor do Mundo


Koreografia Susana Otero
Dramaturgia ja tekstit Rogério Nuno Costa
Taiteellinen yhteistyö ja tanssi Daniel Oliveira, Filipa Duarte, Henrique Fernandes, Jorge Gonçalves ja Vinicius Massucato
Musiikin sävellys ja esitys Henrique Fernandes (Sonoscopia)
Valosuunnittelu Daniel Oliveira
Puvustus Jordann Santos
Prosessin ja harjoitusten valokuvaus Miguel Refresco
Näyttämövalokuvaus Nelson d’Aires
Graafinen suunnittelu ja kuvitus Jani Nummela
Tuotanto BCN yhteistyössä Sonoscopian kanssa, Patricia Craveiro

Ballet Contemporâneo do Norten toimintaa rahoittaa Portugalin hallitus ja kulttuurista vastaava valtiosihteeri (Direção-Geral das Artes) ja tukee Santa Maria da Feiran kunnanvaltuusto.