Unfinished II

2019 • Kesäkoulu | Taiteilijan työhön valmentava pedagoginen projekti

Unfinished II

Armazém 22:n tuottama ja Rogério Nuno Costan kuratoima Unfinished IIA Academia Enquanto Performance ("akatemia performanssina") on 12 päivän kokeellinen foorumi esittävän taiteen alan tutkimukselle ja luomistyölle. Tapahtumaan voivat osallistua eri luovien alojen, kuten teatterin, tanssin, kuvataiteen tai kirjoittamisen parissa työskentelyään aloittelevat henkilöt. Valitut osallistujat pääsevät hautomoon kehittämään projektejaan ilman viimeistelyn tai julkisen esittelyn painetta ja hyötyvät monipuolisesti taiteen ammattilaisten konsultoinnista, seurannasta ja mentoroinnista.

Unfinished lähestyy taiteellista ajattelua ja työskentelyä erityisesti performanssitutkimuksen, tanssifilosofian ja -kritiikin, feministisen, rasisminvastaisen ja postkolonialistisen tutkimuksen, antropologian, kuratoinnin, kirjoittamisen sekä dokumentti- ja arkistointikäytäntöjen kautta. Koulutuksen keskiössä on käytännön tutkimus, uudet koulutusparadigmat sekä ei-hierarkkinen ja horisontaalinen poikkitieteellinen ajattelu.

Unfinished II — A Academia Enquanto Performance järjestettiin 22.7. - 2.8.2019 Armazém 22 -kulttuurihubissa Vila Nova de Gaian kaupungissa.

📘
Suunnittelin Unfinished-tapahtumaan visuaalisen ilmeen, julisteet ja mainoslehtiset sekä olin dokumentoimassa tapahtuman luentoja.

Unfinished II — A Academia Enquanto Performance


Projektijohtaja Ana Carvalho
Taiteellinen johtaja Rogério Nuno Costa
Suunnittelu ja valokuvaus Jani Nummela
Kuratointi Rogério Nuno Costa
Tuutorit Ana Carvalho, Joclécio Azevedo ja Rogério Nuno Costa

Seminaarit BUALA (Marta Lança ja Ana Balona de Oliveira), Baldio (Ana Bigotte Vieira), AND LAB (Fernanda Eugenio)

Luentoperformanssit Paula Caspão, João dos Santo Martins

Kokeelliset laboratoriot Ana Rita Teodoro, Patrícia Portela

Palautesessiot Joclécio Azevedo ja Rogério Nuno Costa

Tarkkailevat tutkijaryhmät Grupo de investigação em Arte e Estudos Críticos, CEAA/Escola Superior Artística do Porto + Grupo de investigação em Estudos Performativos, CEHUM/Universidade do Minho

Alumnit Adriana Neves, Catarina Carvalho, David Almeida, Diogo Sottomayor, Rita Silva

Muut osallistujat Mariana Amorim, Paula Moreno, Turid Gunnes, Vera Sofia Mota

Kiitokset Maria Rodrigues Dias, Cassilda Rodrigues

Tuotanto Armazém 22